Ads 468x60px

понеделник, 5 март 2012 г.

Сурогатно майчинство

Терминът сурогация се използва, когато една жена носи  и ражда бебето на друга жена. Становище относно морала на сурогация е разделена. Сурогацията е законно прието в някои страни като Великобритания, като възможност за лечение за избрани групи пациенти. Въпреки това, сурогацията все още не е позволено в много страни. Законодателство, уреждащо за сурогатно майчинство варира между държави и дори в една и съща страна като САЩ, където политиките варират между държавите.
Религиозните нагласи на сурогатно майчинство, варира. Римокатолическата  християни, не се приемат за сурогатно майчинство, защото противоречи на единството на брака. Ислямът забранява  сурогатно майчинство. Сурогатно майчинство, не е забранено в еврейски и будистки.
Заместители могат да бъдат разделени в естествени заместители и заместители на ин витро.

IVF сурогатно майчинство, (гестационен превозвач) - пълен заместител

Това е мястото, където една жена носи бебето, създадено от яйцеклетката и сперматозоида на генетичните родители. Превозвачът не е генетично свързан с детето.

Мъжът и сурогатно майчинство 

Тук,  сурогатната се осеменеява със сперма от мъжки партньор на безплодната двойка. Резултатите са генетично свързани със сурогатната и с партньора от мъжки пол, но не и с женски партньор.

IVF сурогатно майчинство.

 • Жени, чиито яйчници произвеждат яйца, но те не разполагат с матката - това може да бъде, защото те са имали хистеректомия (премахване на матката), поради рак, тежък кръвоизлив или руптура на утробата, или са били родени без матка. Това е далеч най-честата индикация за IVF за сурогатно майчинство.
 • Една жена, чиито матката е деформирана или повредена и не е в състояние да носи плода до термина, може да се препоръча IVF за сурогатно майчинство.
 • Жените, които страдат от здравословни проблеми като диабет, сърдечни и бъбречни заболявания и при които бременността ще бъде опасна за живота. Въпреки това, тяхната дългосрочна перспектива за здраве е добро.
 • Повтарящи се спонтанни аборти, където са били напълно намерени причините за спонтанния аборт, може също да предложи сурогатно майчинство, ин витро.

Традиционно за сурогатно майчинство

 • Жените, които нямат функциониране на яйчниците, поради преждевременна менопауза (някои от тях могат да твърдят, че най-добрият вариант за тези пациенти е донорска яйцеклетка ).
 • Жена, която е в риск от предаване на генетично заболяване, в нейното потомство, могат да изберат  сурогатно майчинство.
 • Както и при IVF сурогатно майчинство, жените, които страдат от здравословни проблеми като диабет, сърдечни и бъбречни заболявания, както и в които една бременност ще бъде опасна за живота, може да изберете сурогатно майчинство.
Жените, които са съгласни да се превърнат в заместител може да направи това по хуманни съображения, за да помогне на сестра си, дъщеря или приятел. Някои жени могат да се съгласят да станат заместители заради финансовото възнаграждение. Въпреки това, комерсиална сурогация не е разрешено в Обединеното кралство.

Повечето клиники имат протоколи и насоки за управление за сурогатно майчинство. Такива клиники приемат само двойки за лечение, ако едновременно генетични и домакин двойки отговарят на техните критерии.

Консултация

Консултация с лекар, за да се прецени дали двойката са медицински подходящ за лечение.

Оценка на генетичните двойки

За IVF сурогацията ,трябва да бъде под 35 години за жените и по-малко от 55 години за мъжете.

Оценка на приемащата превозвача

Идеалният заместител трябва да е сравнително млада, по-малко от 38 години, за да се сведе до минимум рискът от аборт. Също така е за предпочитане,  сурогатната да има най-малко една предишна бременност без усложнения.
В допълнение, важно е, че потенциалните заместители не разполагат с навиците на пушене, алкохол, употребата на наркотици, или анамнеза на медицински заболявания като диабет или резус фактор (RH) антитела, които биха могли да застрашат здравето на плода.
За да се гарантира се извършва матката  чрез ултразвуково сканиране или хистероскопия . Освен това, обикновено се извършва и на психологическа оценка.

Независимо консултиране

Независимата консултиране на генетични, така и домакин двойки е силно препоръчително. Това е така, защото на много психологически, етични и правни въпроси, свързани за сурогатно майчинство. Ролята на консултанта е да гарантират, че всички последици от процедурите са били внимателно проучени и да помогне на всички заинтересовани страни да дойдат до разбирането на огромното въздействие, което сурогатно майчинство, ще има върху живота им, на дете, родено в резултат на лечението и други деца на двойката, както и трудностите, които крие главата.
Терапевтът може да разглежда въпроси, свързани с поверителността, плащането на разходите на хоста, и приемането на бебето от генетичното двойка.
Терапевтът може да отправи пренатален скрининг за пример за синдром на спина бифида и надолу и какво да се прави, ако бебето е установено, че има вродени аномалии. В допълнение на съветник могат да обсъдят риска от многоплодна бременност и това, което родителите ще каже на детето, когато пораснат.
Бедствие, когато сурогатно майчинство, договорености разгражда могат да бъдат катастрофални и много внимателно трябва да се вземат, за да се осигури адекватна консултации преди да се впусне в това лечение.
Д-р Imrie и колеги от Университета в Кеймбридж, Великобритания (2002), че децата на майки, които са извършили заместител на бебето друга двойка, не се сблъскват с отрицателни последици в резултат на сурогация. Всички деца, интервюирани в изследването, имат положително отношение на сурогацията и участието на майка им.

Комисия по етика

Ако двойката търси сурогатно майчинство, са счетени за подходящи, след техния случай ще бъдат поставени пред Комитета по етика. Това е независим орган на професионалните и обикновените хора. Комисията по етика ще направи оценка на случая и идват до заключение дали е разрешена сурогацията, жизнеспособна и препоръчителни. Комитетът ще оцени причината за сурогатно майчинство, и мотивите за домакин, за да износи дете за някой друг. В допълнение, комисията ще направи оценка на благосъстоянието на детето, родено в резултат на лечението и за всички съществуващи деца.

Прожекция преди сурогатно майчинство, лечение

Генетичният жена, генетичен няколко женски домакин и водещ на няколко, всички трябва да бъдат проверени преди началото на сурогатно майчинство, лечение. Генетичният жената може да има кръвни тестове и ултразвукови скенери, за да се оцени яйчниците си и функцията на яйчниците.
Генетичният двойка може да има кръвна група и резус фактор (Rh) статут се определя, ако домакините кръв резус фактор отрицателен. Генетичният двойка също се изследват за ХИВ (СПИН), хепатит В и С, за да гарантират, че нито на хоста, нито на детето е в риск.
Женската кръв домакините група и резус фактор статут се определя. Докато домакин двойка се изследват за ХИВ, хепатит В и С.

Какви са източниците на заместители?

Това е отговорност на генетичния двойка да намери своя домакин. На безплодието клиники във Великобритания не са разрешени от законите, за да домакини сурогатно майчинство, договорености.
Сурогатната могат да бъдат известни или анонимни. Известни заместители могат да бъдат близки като сестри или приятели. Като има предвид, че анонимни заместители могат да бъдат организирани частни. Във Великобритания чрез нетърговски доброволчески агенции като COTS и сурогатно майчинство, Великобритания,.

Стъпките в IVF сурогатно майчинство,

Процедурата за IVF сурогацията в себе си е право напред. Тя включва в експлоатация жена се подлага на ин витро лечение, торене яйцата си с нея партньори на сперматозоидите. Тогава последващ трансфер на ембриона в матката домакин.

Стимулацията на яйчниците с помощта на репродуктивни лекарства

В експлоатация жена ще трябва да претърпи овариална стимулация с помощта на репродуктивни лекарства . Тя ще подложени на мониторинг на цикъл, като сканира и кръвни тестове. Когато фоликулите са зрели човешкия хорион гонадотропин и около 36 часа по-късно събирането на яйца се извършва от вагинален ултразвук насоки по лека седация или обща анестезия. Яйцата ще бъдат осеменени със сперма си партньори. Всички ембриони с добро качество се замразяват за минимален период от шест месеца. В експлоатация жена може да бъде подложен на повече от един цикъл на лечение ин витро, за да генерира достатъчно ембриони, за да има справедлив шанс за успех.

Повторни изследвания за ХИВ

Изследванията за ХИВ са след това се повтаря в края на шест месеца и ако е отрицателен, замразени ембрионите се размразяват и се прехвърля в маточната кухина на хоста. Една алтернатива е да се замразят генетичен спермата на мъжа, за минимален период от шест месеца и повторете теста за ХИВ преди започване на лечението. Ако тестът е отрицателен, оплождат яйцата със замразени размразени сперматозоиди и в резултат на ембриони могат да бъдат прехвърляни.
6 месеца карантина на ембриони или сперматозоиди се изисква от човека оплождания и ембриология орган (HFEA) във Великобритания.

Ембриотрансфер

Ембриотрансфер може да се извърши или физическо или хормоно-заместителна цикъл.

Естествения цикъл замразени ембриотрансфер

Естествения цикъл замразени ембриотрансфер се препоръчва, ако приемащите менструален цикъл е редовен и тя ovulates редовно. Или тя е била стерилизирана или нейния партньор от мъжки пол е имал вазектомия. Менструалния цикъл се контролира чрез ултразвуково сканиране и кръвта или тест на урината, за да провери нейните хормони. Замразените ембриони са размразени и заменя 2-3 дни след овулацията.

Хормоно-заместителна замразени ембриотрансфер

Хормоно-заместителна замразени ембриотрансфер се препоръчва, ако приемащите цикъл е нередовен или има загриженост за възможната поява на бременност, в резултат на физическо сношение между домакин и нейният партньор от мъжки пол.
Домакин е даден наркотик ( GnRH агонист ), за да намали хормон си, и тогава тя ще бъде даден. Хормонално лечение, за да се подготви ендометриума (лигавицата на матката) за трансфер на ембриони.

Колко ембриони се прехвърлят?

Защото многоплодна бременност налага повишен риск както за майката, и на бебетата, повечето клиники ще ограничи броя на ембрионите, които трябва да се прехвърлят, до две.

Каква е традиционната процедура за сурогатно майчинство?

Заместител се осеменени със сперматозоидите на мъжки партньор. Оплождане може да бъде или intracervical осеменяване (ИИС), като се използва чист спермата или вътрематочна инсеминация (IUI), измита и приготвената сперма.

Тестове за бременност

Тест за бременност обикновено се извършва около две седмици след ембриотрансфер или осеменяване. Ако тестът се окаже положителен, ултразвуково сканиране ще бъдат подредени на 2-3 седмици по-късно.

Успеваемостта на сурогация

За традиционната за сурогатно майчинство, успеха на лечението ще зависи от плодородието на женската и мъжка и е в района на 5-15% за един цикъл. За ин витро за сурогатно майчинство, на живо раждаемост на около 20-30% за цикъл се очаква. На живо раждаемостта на един цикъл на лечение е 29,8%, (SART доклад 1999 г.).

Цената на сурогация

Във Великобритания, всички сурогати домакините, са на алтруистично доброволци. Плащане за предприемане на действия като домакин не е позволено. Но всички разумни разходи на страната домакин могат да бъдат платени. Например, дрехи, пътни разходи, разходи и загуба на печелите. В САЩ, някои щати като Вирджиния, се допуска плащане на приемащата.
Разходите за IVF сурогатно майчинство, или физическо сурогатно майчинство, варира. В допълнение, има съдебни такси, които трябва да се вземат под внимание.
Поради високата цена на сурогацията в Европа и САЩ, много западни жени са аутсорсинг лечение в чужбина в Индия, Източна Европа и др.

Правни въпроси, околните сурогатно майчинство

И двете двойки (въвеждане в експлоатация и домакин) следва да предприемат независима правна консултация. Въпреки че договорите и споразуменията на сурогация не са задължителни по закон, повечето клиники безплодие, ще настояват за получаване на писмените съгласия и от двете страни, преди да ги приема за лечение.
Важно е за двойки, за да признаят, че жената, която носи детето е майка. Следователно, домакин не може да бъде принуден да предаде детето. По същия начин, ако в експлоатация няколко реши да отхвърли на детето, тя остава отговорност на приемащата.
Всички двойки, които планира за сурогатно майчинство, трябва да бъде наясно с малка възможност за свързване между хоста и детето и, че тя може да промени решението си. Също така, физическата връзка може да се доближи като бременността напредък и укрепва от раждането на детето.
Както всяка бременност, е невъзможно да се предскаже резултата. Ако плода аномалии се диагностицира по време на бременността. По закон, само жената, която е бременна, може да даде съгласие за прекратяване на бременността. Бихте на генетичния двойка приеме ненормално дете?
Генетичният двойка има отговорност към хост. Бременността още не е без риск. Също така благосъстоянието на страната домакин, нейното семейство трябва да бъдат защитени. Това понякога се извършва чрез организиране на застрахователна полица. Настойник трябва да бъде назначен да се грижи за детето, ако в експлоатация няколко умирам преди детето.
Сурогатно майчинство, ще продължат да изискват добра воля от двете страни, както и генетичната двойка ще трябва да търси промяна в родство по съдебен ред. Раздел 30 от Закона от 1990 г., с цел да издаде на родителите ред, следните условия трябва да бъдат приложени.
 • Генетичният (експлоатация), двойката трябва да се омъжи и на възраст над 18 години.
 • Една или двете въвеждане в експлоатация партньори трябва да бъдат генетично свързани с детето.
 • Една или двете въвеждане в експлоатация партньори трябва да бъде жител на Великобритания.
 • Детето трябва да бъде в тяхна грижа.
 • Приемащата двойка трябва да са дали съгласието си.
 • Няма пари трябва да са били платени.
 • Заявление за родителски цел трябва да се прави, когато детето е на възраст над 6 седмици, но по-малко от 6 месеца.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Sample text

Sample TextSample Text